Flamenco

Espanjalainen flamencotanssi on tekniikaltaan yksi vaativimmista tanssilajeista. Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä upeat, ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan. Tanssin lisäksi tunneilla tutustutaankin koko flamenco-taiteeseen: kuunnellaan musiikkia, harjoitellaan eri tahtilajien rytmejä sekä opetellaan flamencorunouden kautta tulkitsemaan eri tanssilajien vahvoja tunteita: surua ja epätoivoa, rakkautta ja iloa, huumoria ja naurua.

Alkeistunnille voi rohkeasti tulla, vaikka ei olisi koskaan tanssinut askeltakaan. Omaa rytmitajuakaan ei tarvitse arastella; liikkeelle lähdetään perusasioista. Vaativuudestaan huolimatta flamenco on hyvin suvaitsevainen tanssilaji; tanssijoilta ei edellytetä tiettyä ikää tai ruumiinrakennetta. Tanssija luo itse hänelle parhaiten sopivan ilmaisutavan ja liikekielen perustekniikan omaksumisen jälkeen.Tunneilla opetellaan käsi- ja jalkatekniikkaa, piruetteja, taputuksia ja vartalonkäyttöä sekä harjoitellaan lukukauden aikana yksi pitkä koreografia. Jatkotason tunneilla on välillä flamencokitaristi säestämässä.


UUDET ALKEET ryhmä on tarkoitettu kaikille flamencosta kiinnostuneille aloittelijoille sekä heille, jotka haluavat kerrata Sevillanas -tanssia
KESKITASON tunnit on suunniteltu 2-4 -vuotta tanssineille ja JATKOTASON tunnit yli 4 vuotta tanssineille.
FLAMENCON TEKNIIKKA on nimensä mukaan tekniikkatunti, jossa syvennetään koputustekniikkaa, harjoitellaan monipuolista käsien käyttöä ja opetellaan piruetteja ja erilaisia kävelyitä. Tunnilla ei tehdä näytöskoreografiaa. Tunti sopii alkeet hallitseville.
EK -ryhmät ovat suljettuja erityiskoulutusryhmiä, joiden oppilaat on valittu taitavien harrastajien joukosta. Oppilaat suorittavat tanssitaiteen perusopetuksen laajaa oppimäärää. Koulussamme on tällä hetkellä kolme eri ikäryhmistä koottua EK-ryhmää.

Vaatetus flamenco-tunnille

Naiset:

  • jumppapuku tai T-paita
  • pitkä leveähelmainen hame
  • flamencokengät tai tukevat kengät, joissa muutaman sentin korko
  • hiukset kiinni

Miehet:

  • T-paita
  • suorat housut
  • flamencokengät tai tukevat, mielellään korolliset kengät

Flamencokenkiä ja -hameita voi ostaa tanssikoulusta.