Karoliina Loimaala viimeistelee koreografian maisteriopintoja Teatterikorkeakoulussa valmistuen keväällä 2020. Aiemmin hän on opiskellut tanssia P.A.R.T.S.:ssa Brysselissä, keskittyen vahvasti esiintyjän praktiikkaan, omien teosten tekemiseen sekä oman tanssijuuden ja taiteilijuuden löytämiseen, valmistuen sieltä 2016. Sen jälkeen Karoliina on tehnyt omaa taiteellista työtä kollaboraatioina, sooloteoksina sekä ohjaten, mm. Suomessa, Ruotsissa, Islannissa, Intiassa, Senegalissa sekä Belgiassa. Karoliina tekee kehopraktiikoinaan säännöllisesti brasilialaista jujutsua, joogaa sekä intialaista kalaripayattua.

Karoliina on aloittanut opettamisen jazzissa 19-vuotiaana Hannele Suomalaisen balettikoulussa opiskellessaan jazz- ja populaaritanssia Tampereen konservatoriolla. Sen jälkeen hän on sijaistanut eri tanssiopistoissa, mm. Footlightilla sekä Helsingin tanssiopistossa, sekä pitäen kursseja eri ryhmille ensikertalaisista ammattilaisiin. Hän on työskennellyt tanssijana ja esiintyjänä eri kokoonpanoissa.Karoliina opettaa lajeina nykytanssia, showta, afroa sekä lastentanssia.

Toivon, että oppilaat löytävät itselleen mikä heitä liikuttaa, ja miten he haluavat tanssia. Olen tarkka fyysisestä tanssille olennaisesta liiketyöskentelystä sekä sen työstämisestä, mutta erityisesti siitä, mikä tanssissa on nautinnollista.