Salsa

Salsa on useiden latinalaisten rytmien sekoitus. Tanssi on saanut rytminsä kuuluisasta son cubanosta, joka syntyi Itä-Kuubassa, valloitti Havannan 1920-luvulla ja myöhemmin koko maailman. Suomessa on jo pitkään
jatkunut varsinainen salsabuumi, ja tätä iloista ja nautinnollista tanssia voit harrastaa myös meillä. Salsa sopii kaikille ja on tanssillisuutensa lisäksi myös hyvä kuntoilulaji. Lantion ja yläselän liikkeet auttavat myös useissa selkävaivoissa.

Salsatunneilla opetellaan lajin perusaskelia ja vartalonkäyttöä soolona. Parisalsatunneilla harjoitellaan parityöskentelyä. Paritunneilla tanssitaan oman parin kanssa eikä vaihdeta paria.

Reggaeton (Street Salsa)

Reggaeton on suosituin yökerhotanssi latinalaisessa Amerikassa ja ajan myötä se on vallannut tiensä myös Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Musiikkityylinä reggaeton on suosittu ympäri maailmaa, kuuluisia artisteja mm. Daddy Yankee, Nicky Jam, Gente de Zona, Arcangel.

Reggaeton on erittäin monipuolinen soolotanssi, joka on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, mm. afrotansseista, hip hopista sekä Karibian ja Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Vauhdikkaissa reggaetonliikkeissä pääsee käyttämään koko vartaloa, erityisesti lantiota ja ylävartaloa.

Kizomba

Kizomba tanssi- ja musiikkityyli on kotoisin Angolasta ja se on syntynyt 80-luvulla. Kizomba sana tulee ilmaisusta Kimbundo, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa ”juhlaa”. Kizomban juuret ovat angolalaisessa semba-musiikissa. Semban lisäksi Kizomba on saanut paljon vaikutteita myös muista rytmeistä ympäri maailmaa. Angolassa kizombaa ei opita kouluissa, vaan sitä eletään. Vanhemmat opettavat lapsiaan ja tanssiminen on tärkeä osa juhlaa ja arkea.Nykyään kizomba on suosittu paritanssi ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Tanssina kizomba on kaunis ja sensuelli, ja sitä tanssitaan paljon kiinteässä otteessa parin liikkuessa lähellä toisiaan. Myös vahva ja voimakas Kizomba-musiikki saa ihmiset helposti ihastumaan ja rakastumaan tanssiin.


Tällä, kuten parisalsatunnillakin tanssitaan oman kanssa eikä vaihdeta paria.